Tilsyn

Seneste tilsyn

Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
07/11/2024

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Kildemarken Herberg ApS er et privat tilbud efter lov om sociale service §§ 110-107 og §§ 83-85 med en bestyrelse. Tilbuddet har 17 pladser efter serviceloven §§ 110-107 fordelt på to afdelinger:   Kildemarken Herberg afdeling Sæby med otte pladser jævnfør servicelovens § 110 til målgruppen af borgere i alderen 18-100 år, der er hjemløse, hvoraf de tre pladser kan anvendes fleksibelt jævnfør servicelovens § 107 til målgruppen af borgere i alderen 18-100 år med hjemløshed, alkoholmisbrug, stofmisbrug, angst, personlighedsforstyrrelse, andet psykiske lidelser. Placering af nye målgruppe jævnfør servicelovens § 107 er forbeholdt værelses numrene 4-6. Tilbuddet er ligeledes fremadrettet godkendt til at kunne levere ydelser efter servicelovens §§ 83-85.   Kildemarken Herberg afdeling Tolne med ni pladser jævnfør servicelovens § 110 til målgruppen af borgere i alderen 18-100 år, der er hjemløse, hvoraf de tre pladser kan anvendes fleksibelt jævnfør servicelovens § 107 til målgruppen af borgere i alderen 18-100 år med hjemløshed, alkoholmisbrug, stofmisbrug, angst, personlighedsforstyrrelse, andet psykiske lidelser. Placering af målgruppen, jævnfør serviceloven § 107, er forbeholdt værelses numrene 4, 5 og 9. Tilbuddet er ligeledes fremadrettet godkendt til at kunne levere ydelser efter servicelovens §§ 83-85.   Socialtilsyn Nord vurderer, at tilbuddet fortsat kan godkendes som botilbud jævnfør lov om socialtilsyn § 5 stk. 1, herunder vurderes det, at tilbuddet har den fornødne kvalitet vurderet ud fra kvalitetsmodellens otte temaer jævnfør lov om socialtilsyn § 6 stk. 2.

Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen

Uddannelse og beskæftigelse

Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet støtter borgerne i, at udvikle, understøtte og udnytte deres fulde potentiale i forhold til ordinær uddannelse og/eller beskæftigelse eller andet samværs- og aktivitetstilbud. 

Ingen af tilbuddets borgere er aktuelt tilknyttet uddannelse, beskæftigelse eller et samværs- og aktivitetstilbud men socialtilsynet konstatere, at tilbuddet i sin opstartsfase tilbyder interne og meningsfulde indsatser/aktiviteter for borgerne der understøtter deres potentiale til, at komme i uddannelse, beskæftigelse eller andet relevant tilbud. Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i det omfang det er muligt og under hensyntagen til den enkelte borger arbejder med, at forsøge at inkludere borgerne i samfundslivet via praktikker, uddannelse eller beskæftigelse.

Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddet udarbejder- og følger op på konkrete mål og delmål. Det er tillige socialtilsynets vurdering, at tilbuddet har et aktivt samarbejde borgernes hjemkommuner og jobcentre. 

Selvstændighed og relationer

Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet støtter og motiverer borgerne til, at være deltagende i sociale aktiviteter i det omgivende samfund. Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet medvirker til, at sikre borgerne mulighed for personlig udvikling gennem aktiv deltagelse i aktiviteter og fællesskaber, med udgangspunkt i borgernes individuelle behov.

Tilbuddet støtter og motivere borgernes kontakt til familie og pårørende, såfremt borgerne ønsker dette.

Det er videre vurderingen, at tilbuddet støtter borgerne i at øge selvstændigheden i form af daglig træning i basale færdigheder med henblik på at understøtte et selvstændigt og meningsfuldt liv i overensstemmelse med egne ønsker og behov. Tilbuddet har udarbejdet mål herfor og tilbuddet dokumenterer løbende på indsatsen. 

Målgruppe, metode og resultater

Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet har en klar målgruppebeskrivelse hvor målgruppen er voksne borgere mellem 18-80 år med hjemløshed og funktionel hjemløshed.  Socialtilsynet vurderer at tilbuddet arbejder med faglige tilgange og metoder, som er relevante i forhold til målgruppen og tilbuddets målsætning. Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i sin opstartsfase og med ansættelse af mange nye medarbejdere har fokus på kendskab til tilbuddets tilgange og metoder samt afholder fælles opkvalificering af medarbejdergruppen i maj 2023. 

Det er vurderingen, at tilbuddet udarbejder delmål i forlængelse af indskrivning og opholdsplan samt tilbuddet løbende evaluerer på delmålene til fælles læring og forbedring af indsatsen. 

Tilbuddet samarbejder og sikrer endvidere en koordineret indsats med relevante eksterne aktører omkring borgerens og deres problemstillinger. 

Organisation og ledelse

Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet er hensigtsmæssigt organiseret og har en faglig kompetent ledelse med en erhvervsmæssig og en sundhedsfaglig baggrund. Ledelsen er organiseret i en direktør og en tilbudsleder. Den samlede ledelse har erfaring med ledelse og kendskab til tilbuddets målgruppe.   

Ledelsen sætter rammerne og medvirker til udvikling af tilbuddet på det strategiske niveau, samt tilbudsleder varetager den daglige ledelse af tilbuddet.

Det er videre vurderingen, at leder har fokus på, at medarbejderne løbende udvikler deres kompetencer og opkvalificeres blandt andet via kurser, ekstern supervision og faglig sparring. Både medarbejdere og ledelsen får faglig sparring og har en forventning om at deltage i supervision.Socialtilsynet vurderer, at borgerne i forhold til deres behov har tilstrækkelig kontakt og adgang til personale. Tilbuddet benytter sig endnu ikke af vikarer eller ikke fastansat personale.

Det er vurderingen, at personalegennemstrømningen og sygefraværet i tilbuddet endnu ikke kan udregnes, idet tilbuddet kun har været i drift siden primo marts 2023. 

Kompetencer

Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets ledelse og medarbejdere besidder faglige, personlige og relationelle kompetencer som er relevante i forhold til tilbuddets målgruppe. 

Det er endvidere vurderingen, at ledelsen og medarbejderne har en respektfuld og anerkendende omgangstone og tilgang til borgerne. Medarbejdergruppen er tværfaglig sammensat med pædagogisk og sundhedsfaglig uddannelse, hvilket vurderes af afgørende betydning for kvaliteten af indsatsen.

Det er tillige socialtilsynets vurdering, at tilbuddets ledelse har fokus på, hvordan de nødvendige kompetencer sikres. Tilbuddet har fokus på, og prioriterer løbende, opkvalificering, efteruddannelse, vidensdeling, sparring med videre.

Økonomi

Tilbuddets økonomiske kvalitet:

Socialtilsyn Nord vurderer, at tilbuddet har den fornødne økonomiske kvalitet.  Socialtilsynet mener således, at tilbuddets økonomi er bæredygtig, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet og økonomien er gennemskuelig for brugere og henvisende kommuner.

Vurderingsgrundlag: Budget 2024 væsentlig ændring Tolne afd.

Bæredygtighed:

Socialtilsynet lægger vægt på,

At tilbuddets drift er baseret på forsvarlig økonomistyring

At tilbuddets ledelse har positive forventninger til belægning og indtjening

Pris og kvalitet:

Socialtilsynet vurderer,

   1. At tilbuddets budget ikke indeholder uvedkommende poster for tilbuddets virksomhed

   2. At der er sammenhæng imellem pris og kvalitet.

Gennemskuelighed:

Socialtilsynet vurderer at tilbuddets økonomi er gennemskuelig. Det skyldes, at tilbuddet udarbejder budgetter med relevante og tilstrækkelige oplysninger

Uddybende bemærkninger:

Tilbuddet har ansøgt om væsentlig ændring december 2023. Tilbuddet er nyoprettet og godkendt i 2023, hvorfor der endnu ikke foreligger årsregnskab for hverken år 2023 eller tidligere år. Vurderingsgrundlaget er alene budget 2024 væsentlig ændring Tolne afd. 

Fysiske rammer

Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer danner en god og hensigtsmæssig ramme om borgernes liv og om den indsats, der finder sted. Tilbuddets afdelinger fremstår velholdte og godt indrettet, og vurderes at være velegnet og hensigtsmæssig i henhold til målgruppen og formålet med indsatsen i tilbuddet.

Tilbuddets afdelinger er henholdsvis beliggende centralt og naturskønt, beliggende i mindre byer med muligheder for transport, indkøb og aktivitetstilbud. Det er endvidere socialtilsynets vurdering, at borgerne har gode mulighed for såvel indendørs som udendørs aktiviteter med blandt andet skov og strand tæt på tilbuddet.

Sundhed og trivsel

Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel. Socialtilsynet vurderer, at borgerne generelt set trives og at tilbuddet respekterer og anerkender borgerne samt sikrer, at borgerne har medindflydelse på beslutninger omkring sig selv og i forhold til dagligdagen i tilbuddet.

Socialtilsynet vurderer yderligere, at tilbuddets pædagogik på hensigtsmæssig vis forebygger vold og overgreb. Det er videre vurderingen, at et overgrebsfrit miljø, er baseret på relevante pædagogiske tilgange og metoder, kompetent ledelse og personale samt kendskab til procedure og beredskabsplaner til forebyggelse og håndtering af vold, overgreb og magt.

Endelig er det vurderingen, at tilbuddet har fokus på, at understøtte borgernes adgang til og brug af sociale medier i det omfang borgerne ønsker det. 

Kontakt

Kildemarken 2
9300 Sæby
Telefon: 50 70 25 40
Email: mp@kmherberg.dk

Kontakt os

Har du spørgsmål eller ønsker at forespørge om ledige pladser på herberget? Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.